Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΥΝ" ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

Η τεχνολογία πλέον είναι σύμμαχος στα χέρια των «ανήσυχων» γονιών, οι οποίοι αγωνιούν κάθε φορά που τα παιδιά τους φεύγουν από το σπίτι για μία βόλτα με τους φίλους τους. Η απάντηση στο «που θα πας παιδί μου;» είναι «να μην σε νοιάζει» ή «μια βόλτα», κάτι όμως που ανεβάζει την αγωνία των γονιών στα ύψη μέχρι να ακούσουν τα κλειδιά της πόρτας και να δουν πως τα παιδιά τους έχουν επιστρέψει.

Πλέον όμως οι γονείς βρίσκουν τη λύση για να ξέρουν που τριγυρίζουν τα παιδιά τους, μέσω των κινητών τηλεφώνων τους. Οι εφαρμογές εντοπισμού των έξυπνων κινητών έχουν γίνει εργαλεία «κατασκοπείας» στα χέρια των γονέων.

Η πιο πρόσφατη έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (στοιχεία 2011) καταδεικνύει ότι η διείσδυση των κινητών τηλεφώνων στους μαθητές γυμνασίου και λυκείου υπερβαίνει το 80%. Ετσι και οι γονείς φαίνεται πως ξύπνησαν και πλέον χρησιμοποιούν τη «λαχτάρα» των παιδιών τους για ένα καλό κινητό, ως το κατασκοπικό εργαλείο.

Σύμφωνα με τα Νέα οι πιο γνωστές εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι γονείς για να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται και τι κάνουν τα παιδιά τους είναι:

Footprints.
Μια εφαρμογή για τηλέφωνα Android και iPhone που βοηθά τους γονείς να απαντήσουν σε δύο βασικά ερωτήματα: «Πού βρίσκονται τώρα τα παιδιά μου;» (παρέχοντας πληροφορίες για την τρέχουσα τοποθεσία) και «Πού ήταν νωρίτερα;» (καταγράφοντας τα 50 τελευταία σημεία που επισκέφθηκε ο χρήστης). Επιπλέον, λαμβάνουν ειδοποίηση όταν το τηλέφωνο (και άρα το παιδί τους) κινείται εκτός της προκαθορισμένης περιοχής. Το κόστος της εφαρμογής είναι 3,2 ευρώ το χρόνο.

SecuraFone.
Το πρόγραμμα διατίθεται για τηλέφωνα Android και iPhone και ενημερώνει τους γονείς όταν το παιδί τους βρίσκεται σε κάποιο μεταφορικό μέσο, υπολογίζοντας την ταχύτητα με την οποία κινείται. Αν το παιδί κλείσει το τηλέφωνο για να ξεφύγει, οι γονείς θα λαμβάνουν μια ειδοποίηση με την τελευταία θέση που καταγράφηκε. Το κόστος φτάνει είτε δωρεάν, είτε 7,1 ευρώ στη έκδοση Premium.

Sprint Family Locator. Η εφαρμογή για Android εντοπίζει τη θέση του τηλεφώνου, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να δει σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκεται το παιδί του μέσα από διαδραστικούς δορυφορικούς χάρτες. Επίσης ελέγχει αν τα παιδιά έφτασαν στο σπίτι. Αν όχι, ειδοποιεί τους γονείς. Η τιμή της εφαρμογής είναι δωρεάν για 15 ημέρες και κατόπιν 4 ευρώ τον μήνα.

Life360. Η εφαρμογή αυτή ενδείκνυται για όποιον δεν έχει smartphone και θέλει να εντοπίσει τη θέση στην οποία βρίσκεται ο κάτοχος μιας συσκευής παλαιού τύπου. Το παιδί στέλνει στους γονείς ενημερώσεις για το πού βρίσκεται και οι γονείς απαντούν με μηνύματα. Η χρήση της εφαρμογής προϋποθέτει τη ρητή συναίνεση μέσω e-mail όλων των εμπλεκομένων μερών. Το κόστος της εφαρμογής είναι 4 ευρώ

Sms2WhereAreYou.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές Android και είναι ιδιαίτερα απλή στη χρήση: για τον εντοπισμό τού κινητού χρησιμοποιεί το σύστημα μηνυμάτων κειμένου. Ο γονιός στέλνει ένα SMS στο παιδί του και λαμβάνει αμέσως την ακριβή θέση του τηλεφώνου. Με 4,89 ευρώ οι γονείς βάζουν GPS στα παιδιά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου