Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ κου ΛΑΪΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Ίλιον 30/1/2012

Αγαπητοί μας μαθητές, συνάδελφοι και γονείς. Αρχικά θέλω να ευχηθώ σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ.
Το 2012 να είναι καλύτερο, γεμάτο υγεία και φώτιση. Αυτή τη φώτιση, μας την δίνει το σχολείο, οι γονείς μας και η εκκλησία.
Αυτή τη φώτιση παίρνουμε κάθε χρόνο και από τους τρεις Ιεράρχες: τον Μέγα Βασίλειο, το Γρηγόριο το Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

30 Ιανουαρίου λοιπόν, είναι η γιορτή των ελληνικών Γραμμάτων, της Ορθόδοξης Ελληνικής Παιδείας. Γιορτή όλης της σπουδάζουσας νεολαίας και των διδασκάλων αυτών, γιορτή ξεχωριστή και μοναδική.

Γαλουχημένοι με τα βαθιά νοήματα της θρησκείας και άριστοι γνώστες της αρχαίας ελληνικής σοφίας, συνδύασαν τις γνώσεις τους αυτές και προσέφεραν τις πρώτες βάσεις στη διαμόρφωση της ελληνοχριστιανικής παιδείας και του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.

Ο Μέγας Βασίλειος (Νεοκαισάρεια Καππαδοκίας 329μ.Χ.) άφησε σε μας τους νεότερους, ένα τεράστιο έργο που σήμερα έχει μεταφραστεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στη νεολαία και στην ελληνοχριστιανική μόρφωση. Έγραψε πολλές επιστολές, όπου εκεί διαπιστώνεται το ήθος του, η ειλικρίνειά του, ο ψυχικός του πλούτος και η αγάπη του για κάθε άνθρωπο.
Τα λόγια του και τα γραπτά του είχαν πολλές φορές επίκεντρο τα παιδιά. Μίλησε για το μάθημα το οποίο πρέπει να γίνεται σε ευχάριστο περιβάλλον, αλλά και τη σωστή συμπεριφορά των μαθητών σε κάθε στιγμή της ζωής τους.
Ποιος μπορεί όμως να παραλείψει την περίφημη "Βασιλειάδα", όπου εκεί ίδρυσε νοσοκομεία ορφανοτροφεία, γηροκομεία και κάθε είδους φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Δίπλα στο Βασίλειο ανδρώθηκε και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος(Ναζιανζός Μικράς Ασίας 329 μ.Χ.), ο οποίος υπήρξε παράδειγμα μετριοφροσύνης, ειλικρίνειας και ευθύτητας. Απ΄αυτά τα στοιχεία διακρίνονται τα ποιήματά του, τα οποία φθάνουν συνολικά στα 408 και απλώνονται σε 17.000 στίχους.
Οι απόψεις του και οι ιδέες του για την παιδεία είναι πολύ σημαντικές. Θεωρεί την παιδεία "πρώτον αγαθόν" για κάθε άνθρωπο και επιτίθεται σε εκείνους που θέλουν να επιβάλλουν την αμάθειά τους.

Τέλος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος (Αντιόχεια Συρίας 347μ.Χ.), ήταν έξοχος ρήτορας και συγγραφέας.
Είχε μια πρωτοφανή και υπέροχη ευγλωττία για την οποία ονομάστηκε τιμητικά Χρυσόστομος.
Καταπολέμησε τη φιλαργυρία και την πλεονεξία. Κατέκρινε τους πλούσιους
της εποχής του, επειδή έκαναν κακή χρήση του πλούτου τους, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της Αντιόχειας πεινούσε και πλήθος ζητιάνων περιφέρονταν στους δρόμους.
Τα συγγράμματά του διακρίνονται για την ποιότητά τους, αλλά κυρίως για τους παιδαγωγικούς τους στόχους.
Έλεγε χαρακτηριστικά: "τα παιδιά δεν χρειάζονται ακριβά ρούχα και χρυσαφικά, αλλά σωστή διαπαιδαγώγηση και σωστά διδάγματα".

Παρόλο που ο καθένας τους έχει την ιδιαίτερη εορτή του μέσα στο έτος, εντούτοις από το 1100 επί αυτοκράτορα Αλέξιου Κομνηνού, καθιερώθηκε να εορτάζονται και οι τρεις μαζί, γιατί μαζί αγωνίστηκαν για την διάδοση της χριστιανικής πίστης και των ελληνικών γραμμάτων. Το 1842 το Πανεπιστήμιο Αθηνών καθιέρωσε αυτή την ημέρα ως εορτή της παιδείας και των γραμμάτων.

Έχοντας τους τρεις Ιεράρχες ως παράδειγμα και πρότυπο, μπορούμε κι εμείς να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και να κατακτήσουμε τη γνώση. Τη γνώση όμως αυτή να την χρησιμοποιήσουμε σωστά και για μας τους ίδιους,αλλά και για τους συνανθρώπους μας για μια καλύτερη κοινωνία.

Τέλος, με τη μικρή αυτή επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους και τον κ. Διευθυντή για την ομόφωνη στήριξή τους στο πρόσωπό μου για τη θέση του υποδιευθυντή. Γνωρίζοντας τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις αυτής της θέσης, θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης. Είμαστε σ΄ένα πάρα πολύ καλό και ιστορικό σχολείο και στόχος μας είναι να γίνει ακόμη καλύτερο.

ΖΗΤΩ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ!!!!!


Σας ευχαριστώ,
Παναγιώτης Γ. Λάιος

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ




Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας,


το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε και να παρακολουθήσουμε μια μικρή επίδειξη Tae Kwon Do, Παραδοσιακών και Μοντέρνων Χορών.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα


Με τιμή,
το Δ. Σ.







Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

"ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΝΑ ΝΟΣΤΙΜΙΣΩ"

Η πιο νόστιμη παράσταση που έγινε ποτέ ζωντανεύει στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στα μέσα Ιανουαρίου του 2012 με δύο συνεχόμενες παραστάσεις την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012, με τίτλο «το χορό να νοστιμίσω»!

Μία μουσικοχορευτική παράσταση με κύριο πρωταγωνιστή την Ελληνική Γαστρονομία μέσα από την ματιά της «Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας ΄Εκφρασης και Πολιτισμού».
Χορός, Τραγούδι, Παροιμίες, Δίστιχα με συμβολικό χαρακτήρα, Παιχνίδια, Παραμύθια ξεδιπλώνονται μέσα από πέντε περιοχές της Ελλάδας και δένουν το παραμύθι μαζί με εκατό χορευτές, δέκα μουσικούς και την χορευτική πινελιά του καλλιτεχνικού υπευθύνου Γιώργου Λιάρου.

Συμμετέχουν: Όλα τα χορευτικά τμήματα της Ε.Λ.Ετ.Ε.Π

Φιλική Συμμετοχή:
• Λαογραφικός & Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα» (την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου),
• Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκέριζας (το Σάββατο 21 Ιανουαρίου),
• Χορευτικό τμήμα του 20ου Δημ. Σχολείου Κερατσινίου (την Παρασκευή και το Σάββατο)


Μουσικοί:
• Νίκος Οικονομίδης (βιολί-τραγούδι),
• Βασίλης Γραμματικός (φλογέρα-γκάιντα),
• Γιάννης Σέρβος (τσαμπούνα-τραγούδι),
• Χρήστος Λυκουρέτζος (κρουστά),
• Αργύρης Ψαθάς (λαούτο),
• Μαρία Ντονούδη (ακορντεόν),
• Γιώργος Παπαιωάννου (βιολί-τραγούδι),
• Δημήτρης Μπουρίτης (λαούτο),
• Φίλιππος Σέρβος (τουμπί),
• Κυριακή Σπανού (τραγούδι),
• Ιωάννα Χρυσανθοπούλου (τραγούδι),

Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας: 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00
Εισιτήρια στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00-14:00 & τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC.
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00

Τιμή εισιτηρίου:
€10 ενιαίο

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ένα ξεχασμένο ντοκουμέντο ιστορικής αξίας από την καταστροφή της Σμύρνης, το 1922, κινηματογραφήθηκε με κάμερα 35mm σε Σμύρνη, Αθήνα και Πειραιά και βρήκε νέα ψηφιακή ζωή το 2008.Ο George Magarian, δημιουργός του «ντοκιμαντέρ» εποχής, γεννήθηκε το 1895 και σπούδασε στο «Αμερικανικό Κολλέγιο» στο Ικόνιο (Konya) της Τουρκίας. Αργότερα, διατέλεσε διευθυντής στο παράρτημα του Ικονίου της ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότης Νέων, ΧΑΝΘ για τη Θεσσαλονίκη, γνωστή ως YMCA, Young Men Christian Association και ΧΕΝ=Χριστιανική Ένωσις Νεανίδων, YWCA, Young Women Christian Association το γυναικείο τμήμα).
Όπως σημειώνει στους μεσότιτλους, αν και η YMCA δεν ήταν φιλανθρωπική οργάνωση, την περίοδο των γεγονότων στη Μικρά Ασία, το 1922, οργάνωσε δομές ανακούφισης για τα θύματα της τραγωδίας αυτής. Ο George Magarian, την ίδια στιγμή που συμμετείχε στα γεγονότα αυτά, με μια μηχανή 35 mm, κινηματογράφησε πολλές σκηνές της ανθρωπιστικής καταστροφής, στη Σμύρνη, στην Αθήνα και στον Πειραιά.
Οι συγκλονιστικές αυτές εικόνες παρέμειναν επί 60 και πλέον χρόνια στο διαμέρισμα της συζύγου του, στη Νέα Υόρκη. Ολοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους, έως ότου το 2008 ο εγγονός του Robert Davidian, κινηματογραφιστής ο ίδιος, βρήκε το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο και το διέσωσε από τη φθορά του χρόνου μετατρέποντάς του σε ψηφιακή μορφή, πριν την ολοκληρωτική του αποσύνθεση.



Smyrna 1922 from Davidian Video Productions on Vimeo.



Υ.Γ.
Έτσι τώρα πέφτουν στο κενό οι μελέτες και οι αναφορές περί "συνωστισμού".....

"Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα...\"
(Mαρία Ρεπούση, Ιστορία ΣΤ' δημοτικού)

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΑΙΣΧΟΣ!!! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΕΙΞΙΟΜΑΝΕΙΣ

Εδώ και ένα μήνα οι ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ επιβραβεύονται με "ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ" (και μάλιστα από 20% μέχρι 30%!!).
Αν μάλιστα αποδείξουν ότι εκτός από παιδόφιλοι είναι και ΕΠΙΔΕΙΞΙΟΜΑΝΕΙΣ (δεν είναι και τόσο δύσκολο να τους δούμε να προκαλούν έξω από σχολεία)
τότε επιβραβεύονται με επιπλέον ποσ
οστό αναπηρίας!(και πάλι από 20%).
Κι αν μπορέσουν να πείσουν την επιτροπή ότι επιπλέον έχουν "παρενδυτικό φετιχισμό", ή σκέτο "φετιχισμό", ή "ηδονοβλεψία", ή "σαδομαζοχισμό", τότε τα ποσοστά αναπηρίας προστίθενται στο αρχικό της παιδοφιλίας για να έχουν στη συνέχεια ως "ανάπηροι" εκπτώσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ πιθανός ακόμη και αναπηρικό επίδομα.
(για την ακρίβεια υπάρχει κάποιος τύπος που υπολογίζει το συνολικό ποσοστό "αναπηρίας" ανάλογα με το πλήθος των νόσων και το ποσοστό που πάσχει από κάθε μία). Με "ποσοστά αναπηρίας", επιβραβεύονται από τον Νοέμβριο του 2011 και όσοι έχουν "παθολογική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια", ή είναι "πυρομανείς", ή "κλεπτομανείς".
Με άλλα λόγια ένας σεσημασμένος κλέπτης μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί "ανάπηρος".
Και αν πείσει ότι είναι εξαρτημένος από τον τζόγο και βάλει και καμιά φωτιά τότε σχεδόν σίγουρα εξασφαλίζει και αναπηρικό επίδομα !
Να επισημάνουμε ότι μέχρι σήμερα τίποτε από τα παραπάνω δεν θεωρούντο "αναπηρία".

Δείτε τι ίσχυε μέχρι τώρα εδώ http://www.disabled.gr/lib/images/17539.pdf
Στη σελ 195 ξεκινάνε οι ψυχιατρικά-νευρολογικά νοσήματα με τα αντίστοιχα ποσοστά αναπηρίας, στις οποίες φυσικά δεν υπήρχαν ούτε η παιδοφιλία, ούτε η επιδειξιομανία ούτε ο φετιχισμός ούτε ο σαδομαζοχισμός ούτε οι λοιπές "αρετές"!


Προσεχώς θα αναφερθούμε και στο πως αντιμετωπίζει τα παιδιά με σύνδρομο DOWN η νέα υπουργική απόφαση.

Μέχρι τότε, περιοριζόμαστε στο να εκφράσουμε
ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ.

http://antiparakmi.blogspot.com