Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

ΦΡΙΚΗ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ !

Σόκαραν ακόμη και τους ανθρώπους της ΕΛ.ΑΣ. οι σοκαριστικές εικόνες από σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό που διακινούσαν, μέσω Διαδικτύου, εννέα μέλη κυκλώματος, που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από τη γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε με την κωδική ονομασία «EGMA» και «απλώθηκε» σε Αττική, Πάτρα και Καστοριά, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη πέντε ατόμων, για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Ειδικότερα, τα λαγωνικά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από πληροφορίες και αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα, εντόπισαν 26 ηλεκτρονικά ίχνη ημεδαπών χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος "peer to peer" «e DONKEY 2000», που κατείχαν και διαμοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Από την ανάλυση, ταυτοποιήθηκαν, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, εννέα χρήστες, που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο, μεταξύ άλλων, απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά -ακόμη και βρέφη- σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ενήλικες, ακόμη και με ζώα!

Χθες, πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικές έρευνες, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους των εμπλεκομένων, στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, την Ραφήνα, την Πάτρα και την Καστοριά. Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί για «πορνογραφία ανηλίκων», ενώ για άλλους πέντε ημεδαπούς σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με την ίδια κατηγορία ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Πενήντα ένας (51) σκληροί δίσκοι Η/Υ
• Δύο (2) φορητοί Η/Υ
• (298.398) ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα σταλούν για τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος τους και η ημερομηνία, κατά την οποία υπερφορτώθηκαν ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου